Real Estate Appraisal Forum

appraisersforum.com logo
The Premiere Online Community for Real Estate Appraisers!
 Fastest Way to Find a Real Estate Appraiser Enter Zip Code:
 
 
Go Back   Appraisers Forum > Real Estate Appraisal Forums > Technical - Hardware/Software > Apex
Register Help Our Rules Calendar Archives Mark Forums Read


Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-26-2011, 12:01 AM
Floorplanman Floorplanman is offline
 
Join Date: Aug 2011
State: Illinois
Professional Status: Certified Residential Appraiser
Posts: 3
Default Undo corrupts file in V5

I purchased version 5 and have discovered that if you use the undo feature it corrupts the file.I called tech support and we recreated the problem several times. I asked when this would be fixed and was told maybe in the next update and the tech person did not know when the next update would be. This seems to me to be a significant bug that Apex would want to fix right away.
Sponsored Links

  #2  
Old 08-26-2011, 10:10 AM
Randall Garrett's Avatar
Randall Garrett Randall Garrett is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: San Antonio
State: Texas
Professional Status: IT Professional-Appraisal Related
Posts: 2,062
Default

Floorplanman,

Thanks for writing in. I am looking into this issue today. Tech Support does not always know the moment-to-moment status of updates as we tend to think of that term revolving around new features, enhancements, etc. and we are in the middle of some fairly big changes for a particular customer and waiting on their feedback on those. Of course, some of the items being done for them will appear in the general releases :-) so this is a good thing. The problem you are reporting, however, is more immediate and we would address this as a "hot fix"... simply a matter of semantics ;-) Anyway, I intend to find out the status on this today and will advise as soon as I know something worthwhile.

Hope this helps for now.

-Randall Garrett-
..Apex Software..

/end/
  #3  
Old 08-28-2011, 06:58 AM
Randall Garrett's Avatar
Randall Garrett Randall Garrett is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: San Antonio
State: Texas
Professional Status: IT Professional-Appraisal Related
Posts: 2,062
Default

Floorplanman,

FWIW, QA tells me that the issue causing the corruption is a relatively specific set of circumstances and not common (I've not had it happen to me), but I "suggested" that we get this worked on as a hot fix anyway If you can let me know the step-by-step way to make this happen, I will make sure to "champion this cause." ;-) Will advise on progress.

Hope this helps!

-Randall Garrett-
..Apex Software..

/end/
  #4  
Old 08-29-2011, 01:08 PM
Floorplanman Floorplanman is offline
 
Join Date: Aug 2011
State: Illinois
Professional Status: Certified Residential Appraiser
Posts: 3
Default

Randal,
I appreciate you looking into this. It appears to be random, but the problem arises when you try to select a symbol or text that is placed in the sketch with the mouse. In some cases you can not select the symbol or text so I tried the undo feature and received a corrupt file message. This has happened on 2 separate machines running windows 7.
  #5  
Old 08-30-2011, 03:04 PM
Randall Garrett's Avatar
Randall Garrett Randall Garrett is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: San Antonio
State: Texas
Professional Status: IT Professional-Appraisal Related
Posts: 2,062
Default

Floorplanman,

I am told that the hot fix for the issue you reported is not available via the in-program update function. If you have the Auto-Update feature turned on, you should be automatically notified the next time you run Apex. If not, go to your Help menu and select the "Check for Updates" icon. (See screen shot below.)

Hope this helps!

-Randall Garrett-
..Apex Software..

/end/

Last edited by Randall Garrett : 09-20-2013 at 04:22 PM.
  #6  
Old 08-30-2011, 09:08 PM
Floorplanman Floorplanman is offline
 
Join Date: Aug 2011
State: Illinois
Professional Status: Certified Residential Appraiser
Posts: 3
Default

Tried to run an update, but keep getting the message that "Apex has encountered a problem and needs to shut down". Can't seem to get the update, any suggestions?
  #7  
Old 08-30-2011, 09:22 PM
Randall Garrett's Avatar
Randall Garrett Randall Garrett is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: San Antonio
State: Texas
Professional Status: IT Professional-Appraisal Related
Posts: 2,062
Default

Have not run into that. Sounds like a file handle is locked or something PM me with your contact info and I will get Jonathan to contact you and get you going.

-Randall Garrett-
*Apex Software*

/end/
  #8  
Old 08-31-2011, 11:36 AM
Randall Garrett's Avatar
Randall Garrett Randall Garrett is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: San Antonio
State: Texas
Professional Status: IT Professional-Appraisal Related
Posts: 2,062
Default

Checked with QA manager and confirmed that the problem is likely a locked file handle. That is, the update is trying to run before the program is fully shut down - probably because you have a lot of other things going on that is slowing down your computer just enough to upset the timing. No big deal - we'll just add a slightly longer (i.e. 1 second?) delay to the process and/or do some other housekeeping tasks in the background on the next hotfix release. In the interim here are links to the latest files for Version 5.1.2232.1 - dated 8/30/11:

Standard Fee Appraiser version:
Assessor/Pro version:

Hope this helps!


-Randall Garrett-
*Apex Software*

/end/
Sponsored Links

Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




Copyright © 2000-, AppraisersForum.com, All Rights Reserved
     Terms of Use  Privacy Policy
AppraisersForum.com is proudly hosted by the folks at AppraiserSites.com

Fastest Way to Find a Real Estate Appraiser Enter Zip Code:
Partner Sites:
AppraiserUSA.com - National Appraiser Directory AllDomainsUSA.com - Domain Name Registration
DeadbeatListings.com - Deadbeat ListingsAppraiserSites.com - Web Hosting for the Professional Real Estate Appraiser
Find FHA Appraisers - FHA Appraiser Search Commercial Appraisers - Commercial Appraiser Search
Relocation Appraisal - Find Relocation Appraisers Domain Reseller - Business Opportunity
Home Security Buzz - Home Security Info Radon Testing - Radon Gas Info
My Medicare Forum - Medicare Info Stop Smoking Help - Help Quitting Smoking
CordlessPhoneStore.com - Great Cordless Phones AndroidTabletCity.com - Android Tablet Computers

Follow AppraisersForum.com:          Find us on Facebook            Follow us on Twitter


All times are GMT -5. The time now is 12:30 PM.

SiteMap: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93